2014. április 16., szerda

JÓ HÍREK...
Minden Kedves Érdeklődővel tudatom, aki várja a bélatelepi villasorról íródó könyvem megjelenését, hogy haladok vele, és van néhány jó hírem, ezt most megosztom mindenkivel, aki olvassa e blogot.

Mivel leginkább a könyv nyomdaköltségének az előteremtése okoz gondot, ez ügyben mindenféle támogatási kérelmeket küldtem szét (néhányat).

Már két pozitív visszajelzést kaptam:

A kaposvári székhelyű Takáts Gyula Irodalmi Alapítvány hozzájárulása a nyomdaköltségekhez 80.000 Ft. Köszönet érte!

A napokban kaptam meg Szita Károly kaposvári polgármester úr levelét, aki 50.000 Ft támogatást ad, ez is nagyon tiszteletreméltó, köszönöm!

De, hogy ne maradjunk villasoros-adalék nélkül, egy rövid kis hír a könyvből:

Fonyódon nyaralt több éven keresztül a Haggenmacher család több tagja is. Ők arról voltak híresek, hogy sörgyáruk, malmuk volt és igen tehetősek voltak, s ezt az anyagi biztonságot nemes célokra is felhasználták. Szóval három Haggenmacher fiú elvett három olyan leányzót feleségül, akiknek az anyukájuk testvére volt egy bélatelepi villatulajdonosnak, s így aztán könnyen ment a nyaralás.

S ez hogyan derült ki? Egy versből, amit 1929-ben írt egy nyaralótulajdonos apósa... Ehhez hasonló szövevényes történeteket is bemutatok majd, most csak ennyi... hátha felkeltette valaki érdeklődését (azért sokat kellett "nyomoznom", mire felgöngyölítettem a sztorit...).

1 megjegyzés:

  1. Ez regényes István! Műfajváltás lesz? Nagyon olvasnám már, de nem siettetlek, göngyölíts csak! Puszi! Spanyár Judit

    VálaszTörlés